This is alternative content.

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Zvěřinové hody - raut 11.3.2017

Zvěřinové hody - raut 11.3.2017



Datum konání:
11.3.2017

Vážení hosté,

v sobotu 11.3. 2017 od 18.00 srdečně zveme
na zvěřinové hody - raut s neomezenou konzumací.

V termínu 10.-12.3. 2017 využijte možnost ubytování - zvýhodněný balíček:
víkendový pobyt 2 noci včetně snídaní, 1 hodina wellness - sauna a vířivka, fitness neomezeně.

Cena balíčku dle typu pokoje (cena za celý pokoj včetně rozepsaných služeb):
2lůžkový pokoj klasik i s balkónem = 2.500,- 
3lůžkový pokoj = 2.900,-
3lůžkové apartmá s kuchyní nebo obývací místností = 3.900,-
přistýlka = 400,-

Doporučujeme včasnou rezervaci.

zverinove-hody-raut-2017-wellness-kongres-hotel-manes-svratka.jpg

Nenechte si ujít oblíbené zvěřinové speciality

Zvěřinové hody Hotel Mánes Svratka

Proč zvěřina? Zvěřina má vedle chuťových kvalit řadu dalších předností a její konzumace je nejen kulinářským zážitkem, ale i přínosem pro lidské zdraví.

Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Může to být maso jak srstnaté, tak i pernaté zvěře. Divoká zvěř se živí potravou nalezenou ve volné přírodě, a díky tomu se její maso vyznačuje vysokým obsahem vitaminů skupiny B, minerálních látek (fosforu, draslíku a hořčíku) a stopových prvků (železa, zinku a selenu).

Jako zvěřina by se nemělo označovat maso divokých zvířat (zejména jelenů a daňků) chovaných na farmách. Produktem takto chovaných zvířat, která by měla být porážena na jatkách je maso, které má jinou strukturu než zvěřina, a to v důsledku nedostatku pohybu chovaných zvířat a jejich krmení granulovanými krmivy. Zvěřina získaná odstřelem (a ne porážkou) obsahuje ve tkáních velké množství krve. To je jeden z důvodů její zvláštní chuti a tmavého zbarvení, ale také se proto rychle kazí. Měla by být co nejrychleji spotřebována a neměla by se tedy dlouho skladovat.

Zvěřina má charakteristickou vůni a chuť, je málo tučná, lehce stravitelná a výživná. Zaječí, jelení a srnčí maso je navíc bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin.

Proč zvěřinový raut v Hotelu Mánes? V této zářivě čisté kuchyni díky tradici založené nedávno zesnulým Františkem Černým, který se zasloužil o rekonstrukci a znovuzrození Hotelu Mánes**** ve Svratce a zároveň se staral jako vášnivý nimrod o blaho místní zvěře v nedaleké honitbě, je používáno pouze nejkvalitnější maso a nejčerstvější suroviny s dodržováním tradičních postupů přípravy jídel bez chemických přísad a veškerých polotovarů. Obdivuhodná je i výzdoba restaurace, kterou v době zvěřinových hodů krášlí lovecké trofeje tohoto obdivuhodného hoteliéra, který svým nejbližším a přátelům zůstává stále ve vzpomínkách i v srdcích.

Oblíbenou formou stravování v tomto rodinném hotelu je raut s neomezenou konzumací a nejoblíbenější a nejžádanější je vždy zvěřinový raut. Původně po celkové rekonstrukci a znovuotevření zde byl zvěřinový raut pořádán vždy v období listopadu, ale téměř okamžitě zájemců přibývalo a bylo nutné uspokojit chuťové buňky i v období března.

Nyní, tedy každoročně můžete v příjemném prostředí s pokračovateli rodu Františka Černého ochutnat ať už z tradičních českých jídel, tak i jídel světové kuchyně za použití vždy čerstvých a kvalitních surovin.

Přejeme krásný den
a budeme se těšit na Vaši návštěvu.

Hotel MÁNES, s.r.o.
Čsl. armády 303
592 02 Svratka
okres Žďár nad Sázavou
GPS: 49°42"44.339"N, 16°2"14.567"E

Objednávky tel.: 737 834 592
info@hotel-manes-svratka.cz
kovarova@hotel-manes-svratka.cz
www.hotel-manes-svratka.cz

Odkaz na webové stránky hotelu Mánes.


Česky English Deutsch

Vyhledat v textu

17. 12. Daniel

Zítra: Miloslav
wifi

Srdečně zveme:

 AKCE a POBYTY 2017

akce-pobyty-2017-wellness-hotel-manes-svratka.jpg

Miss + RAUT

miss-raut-wellness-hotel-manes-svratka.cz.JPG

poručujeme:

Relaxační balíček

http://www.vikendovepobyty.eu/products/relaxacni-balicek-v-hotelu-manes-svratka/

Svatební nabídka

plakat-svatby-akce-wellness-hotel-manes-svratka-2017.jpg

logo M

Návštěvnost stránek

192235
TOPlist
foot[1].png